Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Наполеон»Торта Наполеон с портокалов крем

Торта Наполеон с портокалов крем

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305031511
Торта Наполеон с портокалов крем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • маргарин - 300 г
  • масло - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • вода - 200 мл
  • портокалова кора - 1 ч.л.
  • брашно - 3 чаши
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • захар - 1 чаша
  • сол - 1 щипка
  • масло - 200 г
  • прясно мляко - 1 чаша
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме маргарина с брашното, така че да стане на трохи. В чаша се смесват едно яйце с оцет и сол. В брашното и маргарина правим кладенец и добавяме яйчената смес.

Постепенно се изсипва и месим с лъжица, след това го изсипваме на масата и нарязваме на 3 равни парчета, увийте ги във фолио и оставете в хладилника поне половин час, за да стегне маргаринът.

В една малка тенджерка смесете захарта с една супена лъжица брашно, разбърква се и се изсипва яйцето и млякото и портокаловата кора, като започне да къкри, свалете от огъня и оставете да се охлади.

След като малко се охлади добавете размекнатото масло и бъркайте старателно.Изваждаме вече охладеното тесто и всяка топка разточваме на тънка кора и поставяме на хартия за печене, преди да го сложим в фурната го надупчваме на няколко места с нож и слагаме да се пече на 180 градуса около 15 минути.

След като е готово го изваждаме на дъска и отрязваме краищата да станат квадратни. Първият лист намазваме с крема и след това се слага пак лист и крем и накрая завършваме с крем трябва да има поне 3 листа. Отгоре натрошете от изрязаното изпечено тесто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: