Желиран пъпеш

Емилия ПетковаЕмилия Петкова
Чирак
6180211241
Желиран пъпеш1 / 2
10/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пъпеш - 1 бр.
  • малини - 1 ч.ч.
  • праскови - 2 бр.
  • бяло вино - 4 с.л.
  • желатин - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете на две добре измития пъпеш, почистете го от семките и го оставете в хладилника. Кипнете малините в 1 чаена чаша вода.

Прецедете сока и го сложете отново на котлона заедно със захарта. Прибавете размекнатия в малко студена вода желатин и бъркайте, докато се разтвори.

С топлата течност залейте нарязаните на кубчета праскови. За по-цветен ефект можете да ги смесите с малините.

Прибавете виното. С тази смес напълнете половинките пъпеш. Поставете ги в хладилник, докато се желират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: