Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювечета»Пилешки гювечета с картофи

Пилешки гювечета с картофи

Dennis NikolovDennis Nikolov
Новак
366
Пилешки гювечета с картофи2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Богати гювечета със сочна плънка - точно както ги обичаме Гарнирайте с чаша вино и поканете приятели, за да похапнат вкусно"

Необходими Продукти

  • картофи - 400 г /2 бр. големи/
  • пилешки гърди - 200 г
  • мариновани гъби - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • доматен сок - 200 - 300 мл
  • топено сирене - 4 кръгчета
  • кашкавал - 100 г
  • кисели краставички - 2 бр.
  • лук - 1 глава (по желание бял)
  • масло - 50 г
  • риган - 1 щипка
  • босилек - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
  • чубрица - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се овкусява предварително с посочените подправки и се сварява. През това време нарязваме гъбите на ситно и ги слагаме в тенджера да се запържат с маслото. След като месото се свари, го добавяме и него в тенджерата с гъбите.

Нарязваме картофите, лука и краставичките и ги разпределяме в гювечетата. Заливаме ги с доматения сок и прибавяме изпържените месо и гъби заедно с бульона, образувал се при пърженето. Добавяме към гювечетата по едно парченце топено сирене и ги посоляваме (на вкус).

Слагаме ги да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса. Оставяме ги около 30 мин и накрая чупим по едно яйце във всяко от гювечетата.

Когато гювечетата са готови, се поръсват с настърган кашкавал и се оставят в топлата фурна, за да се разтопи кашкавалът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Li An
Li An
Аз лично ги слагам в загрята фурна и стават
07.12.2017 16:18
1
Покажи всички подкоментари
Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
Kak гювечетата се слагат във предварително загрята фурна на 200 градуса?Винаги се слагат в студена фурна.
21.02.2017 13:39
3
1