Шарена Леща

Siana_5Siana_5
Новак
10
7
10/01/2017
"От кухнята на баба - ароматна и богата чорба от леща, подходяща дори за вегани "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 720
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • червена леща - 500 г
  • чушки - 1 зелена и 1 червена
  • моркови - 3 бр.
  • картоф - червен 1бр.
  • лук - 1 глава
  • подправки - на вкус сол, червен пипер, чубрица, целина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно зеленчуците и ги задушаваме в предварително нагорещена мазнина /зехтин/ за около 5-7 мин.

Добавяме измитата леща и доливаме 1.5-2 л вода /според това дали я обичате по-гъста или по-рядка/.

Оставяме да ври до готовност, прибавяме подправките, разбъркваме добре, след 5 мин отстраняваме от котлона и шарената леща е готова за хапване.

Може да поднесете с пресен магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар