Шарена манджа

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85457119
Шарена манджа
Снимка: Веселина Гърдева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Радост за очите, наслада за небцето и истински балсам за стомаха"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.
  • чушка - 1 голяма червена или зелена
  • лук - 1/2 глава
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • грах - на вкус
  • морков - 1 голям
  • домати - 2 бр. ( или 1/2 от консерва )
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • червен пипер
  • магданоз
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се измиват и слагат на котлона, за да заврат.

През това време в друг съд се запържват морковът, чесънът и лукът. Към тях се прибавя сол и когато лукът стане златист, се слага малко червен пипер и се прибавят чушката, грахът и доматите, които трябва да са нарязани на много малки кубчета.

Всичко се запържва и се прибавя един черпак от пилешкия бульон, за да се задуши накрая, а не само да се запържи.

Към сместа се прибавят 2 супени лъжици брашно малко по малко, за да не стане на бучки - като непрестанно се разбърква.

Когато бутчетата се сварят, се изваждат от тенджерата, бульонът се прецежда и в него се връщат останалите продукти. Пилешкото се накъсва на малки парченца и се прибавя към манджата.

Картофите се обелват и нарязват в зависимост от вкуса - може по-едри, може да са и на ситно. След като се прибавят картофите, манджата се оставя да ври, докато те не станат готови.

Най-накрая се прибавя свеж магданоз.

Шарената манджа е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: