Начин на приготвяне
Затоплете прясното мляко и го разбийте с яйцата. Постепенно добавете останалите съставки и омесете меко тесто.
Най-накрая сипете олиото и омесете добре, докато тестото за питката поеме мазнината.
Оставете да втаса за около 30 минути.
Разделете втасалото тесто на 3 части - едната част оцветете с червения пипер и лютеницата, другата с чубрицата, а третата - с шарената сол (добавете, докато ви хареса цвета).
Разточете всяка на кора с дебелина около 1 см, поставете ги едно върху друго, поръсете сирене, завийте и нарежете на шайби с големина по желание и ги наредете в тава.
Оставете да втаса и изпечете на 180 градуса до готовност.
Когато получи загар, намажете шарената пита с масло или с разбито яйце.
Доизпечете тази вкусна пита със сирене.