Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Поширани Яйца»Яйца по панагюрски с праз

Яйца по панагюрски с праз

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Яйца по панагюрски с праз2 / 2
10/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Опитайте класическите яйца по панагюрски, но с домашен праз Лайквайте, коментирайте и споделяйте рецептите, за да запазим традицията"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • сирене - 150 г
  • кисело мляко - 6 с.л.
  • праз - 1 стрък
  • олио - 50 мл.
  • масло - 50 мл краве
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка слагаме подсолена вода и оставяме да заври. След като заври водата, пускаме едно по едно чукнатите яйца.

След това ги вадим в чиния, в която предварително сме натрошили сиренето и киселото мляко.

После слагаме малко от водата, в която са били яйцата, и отгоре поставяме и самите тях. В друг съд смесваме олиото и маслото и задушаваме нарязания на ситно праз.

След като омекне, добавяме червеня пипер, разбъркваме и изсипваме върху яйцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: