Кекс Негърче

milka makedonskamilka makedonskaНовак11
14/10/2018
"Само като чуете знаете, че трябва да се приготвите да опитате голяма вкусотия "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
171 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо730 535
  • Преглеждания за месеца753
  • Преглеждания за седмицата268
  • Коментирана15 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена171

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разбиваме хубаво яйцата, които задължително са на стайна температура, със захарта, добавяме олиото да го поеме сместа, след това киселото мляко.

Пресяваме брашното, като към него сме прибавили какаото, бакпулвера и ванилията, пресятата смес със бъркане добавяме към разбитата вече смес.

Изсипваме в намаслена тавичка и печем на предварително загрята 180 градуса фурна за около 30-35 минути.

Изпечения кекс нарязваме на ромбоиди и като поистине заливаме с готовата топла глазура, която приготвяме на водна баня.

В купа слагаме маслото, какаото, пудрата захар и водата /може да се замени с прясно мляко/, слагаме на водна баня, бъркаме да се получи гладка хубава шоколадова смес и с нея заливаме поохладения кекс.

Рейтинг

5 29
4 2
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (15)

Изпрати
Надя Видинска
Правя го за трети,в рамките на две седмици.Страхотен,вкусен и се изяжда за секунди
6
0
Зорница Дачева
Страхотна рецепта. Всички вкъщи го обожават.
2
0
Нелика
Нелика
31.12.2017 15:58
Как така цяло пакетче какао за глазурата? Аз имам от 125 г. Цялото ли да го сложа?
32
2
Нелика
Нелика
02.01.2018 17:16
Благодаря! Сложих 3-4 лъжици и се получи страхотно. Много лесна и вкусна рецепта.
5
1
milka makedonska
milka makedonska
01.01.2018 21:57
Ами слагайте лъжица по лъжица,ако ви се вижда много,аз слагам на д-р.Иоткер не мога да се сетя колко грама е.
5
6