Кекс Негърче

milka makedonskamilka makedonskaНовак11
14/10/2018
"Само като чуете знаете, че трябва да се приготвите да опитате голяма вкусотия "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
171 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо737 102
  • Преглеждания за месеца407
  • Преглеждания за седмицата294
  • Коментирана16 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена171

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разбиваме хубаво яйцата, които задължително са на стайна температура, със захарта, добавяме олиото да го поеме сместа, след това киселото мляко.

Пресяваме брашното, като към него сме прибавили какаото, бакпулвера и ванилията, пресятата смес със бъркане добавяме към разбитата вече смес.

Изсипваме в намаслена тавичка и печем на предварително загрята 180 градуса фурна за около 30-35 минути.

Изпечения кекс нарязваме на ромбоиди и като поистине заливаме с готовата топла глазура, която приготвяме на водна баня.

В купа слагаме маслото, какаото, пудрата захар и водата /може да се замени с прясно мляко/, слагаме на водна баня, бъркаме да се получи гладка хубава шоколадова смес и с нея заливаме поохладения кекс.

Рейтинг

5 31
4 2
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (16)

Изпрати
Maria Giurova
Maria Giurova
10.10.2019 18:58
Уникално стана, благодаря!
0
0
Надя Видинска
Правя го за трети,в рамките на две седмици.Страхотен,вкусен и се изяжда за секунди
6
0
Зорница Дачева
Страхотна рецепта. Всички вкъщи го обожават.
2
0