Начин на приготвяне
Каймата слагаме в купа и смесваме с ментата, 2 супени лъжици масло, една супена лъжица риган, 1/8 чаена лъжичка канела и индийско орехче, лют червен пипер, ситно настърган лук, яйце и жълтък. Подправете със сол и черен пипер.
Хляба накисваме в млякото за 4 минути и после го изстискваме и слагаме при другите неща и разбъркваме хубаво. От сместа правим 20 еднакви кюфтета.
В дълбок тиган сипваме 50 мл зехтин. Пържим около 6 минути от всяка страна на бавен огън. Масло се загрява в тиган, добавете нарязания на ситно чесън и се запържва за минута.
Добавете доматеното пюре и дафиновия лист, добавете останалите подправки и бульонът ври около 20 минути на средна температура, като се разбърква от време на време.
Подправете със сол и черен пипер и лимонов сок. Поставете кюфтета в соса и поръсете с магданоз. Ястието Кефтедес е готово.