Начин на приготвяне
Разбивате яйцата със захарта като внимавате разбъркването да става само по посока на часовниковата стрелка. Добавяте топлата вода, след което и олиото.
Разбърквате добре, за да се уверите, че захарта напълно се е разтопила. Пресявате брашното заедно с бакпулвера и при непрекъснато разбиране добавяте към течната смес. Накрая добавяте и ванилиите.
Използвайки четка за мазане, намажете формата за кекс с маргарин и поръсете с малко брашно. Идеята е кексът да не залепне, и при готовност, лесно да се отдели от формата. Изсипете половината от сместа във формата.
В останалата половина добавете какаото и кокосовите стърготини и разбъркайте с дървена лъжица до получаване на хомогенна смес. Разпределете равномерно и тази смес във формата. Кексът се пече в предварително загрята фурна за около 40 мин.
Разтопете един млечен шоколад с две лъжици олио на водна баня. Изпеченият и охладен кекс се намазва с разтопения шоколад и се поръсва с какао и кокосови стърготини.