Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват с миксер за 1-2 минути и тогава се добавя захарта на етапи. Следват олиото, млякото, брашното /на на ниската степен на миксера/ с бакпулвера.
Накрая се добавят и кокосовите стърготини, които се разбъркват със шпатула. Кексовата смес се изсипва във форма за кекс, намазана с масло или маргарин.
Поставя се в предварително загрята фурна и се изпича на 170 градуса за около 45-50 минути. Проверява се средата с клечка и ако е суха кексът е готов.
Оставя се да изстине на скара. След 10-15 минути се изважда внимателно от формата. Когато изстине почти напълно се залива с глазурата.
Тя се прави като всички съставки се смесят и се загряват до разтопяване на захарта и маслото.
Може да се добави още прясно мляко, до желаната гъстота на глазурата. Украсява се по желание или с кокосови стърготини или с друга декорация по избор.