Начин на приготвяне
Сварете предварително червения боб до пълно омекване, като поне 30 минути трябва да ври със захар (на вкус). След това го оставете да се отцежда в гевгир за 30 минути.
Загрейте фурната на 170-180 градуса и си пригответе кексова форма с диаметър поне 25 см. Разбийте жълтъците със захарта до побеляване и добавете мазнината. Сипвайте кокосовото мляко и разбивайте, след което добавете и пресятото брашно с бакпулвера.
Бъркайте до хомогенност. Добавете половината от отцедения боб и внимателно го смесете с шпатула. След това разбъркайте с 1/3 от предварително разбитите със захар и щипка сол белтъци.
След това добавете постепенно останалия боб, разбъркайте внимателно и омесете постепенно с останалите белтъци. Изсипете сместа в намаслената форма и сложете да се изпече за около 55 минути. Готовият кекс с червени бобчета се обръща веднага и се оставя да изстине.