Начин на приготвяне
Дванадесет броя печени и обелени пиперки слагаме върху хартия, за да се подсушат.
Разбиваме едно яйце и го прибавяме към предварително натрошеното сирене. Добавяме две щипки черен пипер, половин връзка пресен магданоз и объркваме леко.
С вече готовата смес от яйца и сирене пълним всеки един пипер, като внимаваме да не го разкъсваме. В три отделни подходящи форми слагаме галетата заедно с леко натрошения корнфлейкс, разбити три яйца и брашно 1/2 ч. чаша.
Всеки един пипер първо го овалваме в брашно, потапяме в яйце и след това овалваме в галета и корнфлейкс, като много добре притискаме за да полепне добре хрупкавата смес.
Пълнените пипери се пържат в добре загрята мазнина за кратко време, за да имат хубав лек загар.
Коментари