Патица с хрупкава коричка

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Патица с хрупкава коричка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • патица - 1 бр.
  • джинджифил - 10 г на прах
  • карамфил - 1 бр.
  • нишесте - 2 с.л.
  • сусамово олио - 1 с.л.
  • олио - 50 мл
  • сол - 2 щипки
  • магданоз - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патицата се измива и се натърква със смес от джинджифил, счукано карамфилче и сол. Оставя се за 1 час.

Вари се, докато не омекне. Охлажда се и се почиства от подправките.

Нарязва се на парчета и всяко парче се топва в смес от нишесте с малко вода.

Запържва се в олио до златиста коричка. Сервира се, напръскана със сусамово олио и поръсена с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: