Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от ярешко месо

Супа от ярешко месо

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Супа от ярешко месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • ярешко месо - 500 г
  • вода - 7 - 8 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • лук - 5 стръка пресен
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • брашно - 1 с.л.
  • за застройката
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на късчета ярешкото и го сложете да се вари с водата. Посолете щом водата заври.

През това време запържете в сгорещеното масло накълцаните лук, магданоз, копър и брашното. Разредете тази запръжка с бульона от месото, когато ярешкото е почти готово.

Оставете супата да ври още 10 минути. Свалете от котлона и след 5 минути застройте супата с разбитите яйца и кисело мляко.

Вместо застройка, може да поднесете супата от ярешко месо с твърдо сварени и нарязани яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: