Чай от пресен джинджифил и лимон

12/01/2017
"През студените зимни дни го сервирайте горещ, а през лятото - насладете се на охлаждащата му се свежест "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 647
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Коренът от джинджифил се нарязва на дребни парченца и се слага на дъното на каната.

Добавя се нарязан на парчета измитият лимон и се залива с литър вряща вода. След като преседи 5-10 мин, се подслажда с мед на вкус и се оставя още 15-20 мин да преседи, преди да се изцеди.

Горещ е идеален за студените зимни дни, а може да се сервира и охладен.

Изискана стъклена ледарка с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Изискана стъклена ледарка с дръжки
9.34 лв.
Виж ››

Стилен елемент от аранжировката на масата - изискана стъклена ледарка с дръжки, която ще се погрижи питиетата винаги да са студени.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
11.11.2019 23:40
отличен чай за имунитет
0
0
Тодорка Спасова
Аз лично си го настъргвам. Много полезна напитка особено през зимните месеци.
0
0
Зорица
Зорица
02.02.2017 09:55
Вместо да се реже на дребни парченца джинджифила, според мен е по-добре да използвате белачката и просто с нея да го нарежете на тънички листчета.
3
0