Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Фритата с гъби, домати и кашкавал

Фритата с гъби, домати и кашкавал

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Фритата с гъби, домати и кашкавал
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Фритата, но с гъби - звучи ли ви като нещо, което непременно трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • масло - 30 г
  • бланширани гъби - 200 г
  • домати - 2 бр.
  • яйца - 5 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • вода - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопява се 20 г от маслото. Гъбите и доматите се нарязват и се добавят към маслото. Запържват се около 10 минути, докато омекнат.

Отделно в купа се разбиват яйцата заедно с 1 с.л. вода. Омекналите гъби и домати се добавят към разбитите яйца. Кашкавалът се рендосва отгоре им.

Посолява се на вкус и се подправя с черен пипер. Разбърква се добре.

С останалите 10 г от маслото се намазва тава и се изсипва сместа.

Фритатата се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: