Бишкотен сладкиш с Бейлис

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4232
Бишкотен сладкиш с Бейлис
Снимка: Dora Grozeva
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Понякога сладкишът се поднася с Бейлис, а друг път направо се прави с Бейлис и тогава е просто уникален"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 1 пакет (400 г)
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • бейлис - 1/2 к.ч.
  • течен шоколад - 300 г и още 2 - 3 супени лъжици за декорация
  • маскарпоне - 250 г
  • течна сметана - 200 мл сладкарска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема се разбиват течният шоколад и маскарпонето (на стайна температура).

Отделно се разбива сметаната с 2-3 супени лъжици Бейлис и се смесва с шоколадовата смес, като се разбърква леко с шпатула до хомогенност.

Бишкотите се потапят за няколко секунди в смесеното с Бейлиса прясно мляко и се нареждат плътно на дъното на подходящ съд, слага се половината крем, поръсва се с горчиво какао, следва втори ред от бишкоти и останалия крем.

Преди поднасяне се декорира с останалия течен шоколад. Добре е бишкотената торта да престои поне една нощ в хладилник.

Бишкотеният сладкиш с Бейлис е страхотен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: