Яйчено гнездо

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305031511
Яйчено гнездо
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Ефектно ястие с минимум усилия и продукти - вижте как сами да си приготвите гнезда от яйца"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно отделяме белтъците от жълтъците, като всеки жълтък трябва да е отделно, да не се смесва с другите.

След това белтъците ги разбиваме да станат на пяна с миксер, като им сложим и сол.

Взимаме алуминиево фолио и върху него сложете белтъка, като го разделяме на броя жълтъците и по средата правим вдлъбнатина, така че там да можем да сложим рендосан кашкавал малко черен пипер може и с червен - вие решавате.

След което ги слагаме в фурната да се пекат за 3 мин на 180 градуса.

След това ги изваждаме и слагаме жълтъка по средата и връщаме във фурната за още 5 мин, докато яйцето е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: