Еклери с ванилов крем

14/01/2017
"Не вярваме, че може да съществуват по-вкусни еклери от тези, просто не вярваме "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 356
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата40
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме крема. В тенджера слагаме 700 мл от прясното мляко и захарта и оставяме на котлона, докато заври при непрекъснато бъркане. Отделно в купа разбиваме яйцата с останалите 300 мл мляко и нишестето до еднородна смес.

След като е завряло млякото и се е разтопила захарта, прибавяме яйчената смес на тънка струйка, при непрекъснато бъркане до сгъстяването на крема. Отстраняваме от котлона и в горещия крем добавяме ванилията и кравето масло и бъркаме до разтапяни на маслото. Оставете крема да изстине.

Сега да приготвим еклерите. В тенджерка слагаме водата, олиото и солта да заврят. След като е заври водата, се прибавя брашното и се бърка, докато почне да се отлепя от от тенджерката.

Махаме от котлона и оставяме да поизстине. После добавяме яйцата едно по едно и бъркаме с лъжица до еднородно смес. В тава поставяме хартия за печене и със супена лъжица взимаме от сместа и слагаме в тавата на разстояние.

Пекат се на 200 градуса до порозовяване. Изстиналите еклери пълним с изстиналия крем. По желание може да ги потопите в разтопен шоколад или да ги поръсите с пудра захар.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Диляна
Диляна
03.01.2020 19:18
Много вкусни еклери
0
0