Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Домашни еклери с лек ванилов крем

Домашни еклери с лек ванилов крем

ЛюбоБЛюбоБ
Новак
2255
Домашни еклери с лек ванилов крем1 / 3
27/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
16
"Вземете си късче от Рая под формата на еклерче с ванилов крем - ще ви наложи да направите двойна доза, убедени сме"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч.
  • вода - 200 мл
  • олио - 100 мл
  • яйца - 4 бр.
  • За крем
  • прясно мляко - 900 мл
  • масло - 50 г
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 9 с.л.
  • захар - 9 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 200 мл вода се слага 100 мл олио и се слага да заври. Към тях се приготвя 1 ч.ч. брашно при непрекъснато бъркане.

Щом стане хомогенна смес, се отстранява от котлона и се оставя да се охлади.

Едно по едно се добавя 4 яйца и се бъркат, докато стегне гладко парено тесто.

След което в намазнена тавичка се слагат по 1 ч.л. от сместа и се пече в умерена фурна до зачервяване

Приготвяне на крема:

700 мл прясно мляко се слага да заври. Към него се добавят предварително разбитите яйца, захарта, брашно, ванилия и останалото мляко.

Бърка се, докато сместа стане гладка и с гъстота на боза. Свали се от котлона кремът за еклери. Добавя се 50 г масло и се бърка, докато е топло.

Кремът се пълни в еклерите с шприц или чист голяма спринцовка.

При печене еклерите бухват и в тях се образуват кухини, в които да се вкара кремът.

Ако кухина няма, то може еклерът да се разреже с нож и да се напълни с крем.

Може домашните еклери с лек ванилов крем да се поръсят с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Виктория Бурова
Виктория Бурова
Изглеждат добре, ако тази снимка е ваша!
04.11.2020 14:16