Шилерови къдрици

Шилерови къдрици
Снимка: Пламена Тодорова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
50
"Зад това интересно име се крият най-вкусните пълнени фунийки, които сме опитвали"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 700 - 800 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • Продукти за крема
  • прясно мляко - 1 литър
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • жълтъци - 2 бр.
  • масло - 1/3 пакетче (около 40 г)
  • Украса
  • кокосови стърготини - смлени орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на фунийките. Замесва се нетвърдо тесто, което разделяме на 6 равни части. Всяка топче се разточва на тънка кора около 5 мм. Нарязваме на ивици на 1 см.

Ивиците навиваме около метални фунийки. Печем ги на 180 градуса до порозовяване. Вадим фунийките - докато са топли, по-лесно се вадят.

Приготвяне на крема:

Смесваме млякото, захарта и брашното и слагаме на котлона при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.

Махаме от котлона и добавяме жълтъците и кравето масло. Бъркаме до хомогенна смес.

Оставяме млечния крем леко да се охлади и пълним фунийките с шприц.

След като ги напълним, ги топваме в кокосови стърготини или смлени орехи.

Шилеровите къдрици са много апетни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: