Крехки локумки

КрисиКриси
Новак
40395113
Крехки локумки
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
30
"Крехки локумки за кафе и чай - идеалното лакомство, което просто не можеш да спреш да хапваш..."

Необходими Продукти

  • свинска мас - 250 г
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • пудра захар - 150 г за тестото + пудра захар за поръсване
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • брашно - 450 г
  • ванилова захар - 3 бр.
  • локум - 300 г за плънката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маста, яйцето и киселото мляко трябва да са на стайна температура. От брашното се прави кладенче. Содата се слага в киселото мляко да шупне.

От всички продукти се омесва маслено тесто. Престоява за кратко 20 - 30 мин. Разделя се на 2 равни части. От всяка се разточва кора.

Локумът се нарязва еднакви пръчици/ всяко парче се нарязва на 4 или 6 парчета/.

Подрежда се един ред локум по дължината на кората и внимателно се завива веднъж, за да се оформи тънко руло.

Рулото първо се отрязва от кората и след това се нарязва на малки пурички.

Броя на пуричките от едно руло е колкото броя на парченцата локум в него / приблизително/.

Пекат се вкусните локумки в предварително загрята фурна върху хартия за печене на 180 - 200 °C.

Още топли, крехките локумки се овалват в пудра захар.

Вижте още от какво се прави локум, както и всичко, което трябва да знаете за локума.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: