Начин на приготвяне
Започваме тази изпитана рецепта за медени, като в касерола смесвате яйцето заедно със захарта и меда. Сложете на котлона и добавете кравето масло. На умерена степен бъркайте, докато се разтворят и смесят съставките, но не до степен на завиране.
След това махнете касеролата от огъня и добавете ванилийте, бакпулвера и содата. Разбъркайте хубаво и оставете настрани да поизстине.
През това време пресейте брашното над голяма тава или директно на кухненския плот. Изсипете сместа към брашното и разбъркайте с шпатула, а после започнете да месите тесто. То трябва да е меко и леко лепкаво.
Сложете готовото тесто в купа, завийте го със стреч фолио и го приберете в хладилника, за да се охлади и стегне за поне 1 час време.
Когато е готово тестото за меденките, включете фурната да загрява на 180 градуса. Разточете тестото с дебелина половин сантиметър и изрежете с формички красиви меденки. Наредете ги в тава, застлана с хартия за печене и изпечете за 8-10 минути.
Обичате ли сладичко? Изпробайте и тези неустоими рецепти за шоколадови меденки и нашите коледни меденки.