Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Изпитана рецепта за меденки

Изпитана рецепта за меденки

редакция:
Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2792k5754
Изпитана рецепта за меденки
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Омръзна ли ви сладките да не ви се получават? С тази изпитана рецепта за меденки ще се радвате на вкусни и сполучливи резултати."

Необходими Продукти

  • мед - 60 г
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 30 г
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • брашно - 190 г
  • краве масло - 50 г
  • ванилия - 3 бр. прахчета по 0.2 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме тази изпитана рецепта за медени, като в касерола смесвате яйцето заедно със захарта и меда. Сложете на котлона и добавете кравето масло. На умерена степен бъркайте, докато се разтворят и смесят съставките, но не до степен на завиране.

След това махнете касеролата от огъня и добавете ванилийте, бакпулвера и содата. Разбъркайте хубаво и оставете настрани да поизстине.

През това време пресейте брашното над голяма тава или директно на кухненския плот. Изсипете сместа към брашното и разбъркайте с шпатула, а после започнете да месите тесто. То трябва да е меко и леко лепкаво.

Сложете готовото тесто в купа, завийте го със стреч фолио и го приберете в хладилника, за да се охлади и стегне за поне 1 час време.

Когато е готово тестото за меденките, включете фурната да загрява на 180 градуса. Разточете тестото с дебелина половин сантиметър и изрежете с формички красиви меденки. Наредете ги в тава, застлана с хартия за печене и изпечете за 8-10 минути.

Обичате ли сладичко? Изпробайте и тези неустоими рецепти за шоколадови меденки и нашите коледни меденки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: