Начин на приготвяне
Сваряваме боба. След като е готов, го подправяме със сол, няколко капки лимонов сок и малко олио.
Обелваме и измиваме шест глави лук. Нарязваме ги на шайби с дебелина 4 мм. В тиган слагаме много малко олио, като се загрее, готовите нарязани шайби ги прехвърляме.
Печем ги, като доста често ги разбъркваме, като получи лукът лек загар и леко омекне, добавяме малко сол и куркума. След което го махаме от котлона и оставяме на страни.
Свинското месо го нарязваме на много тънки ленти. Подправят се със сол, черен пипер, няколко капки лимонов сок и кимион.
В подходяща форма слагаме брашно, където ще овалваме свинските жулиени. Загряваме малко мазнина и ги пържим, докато се получи лек оранжев загар.
Като са готови, изваждаме ги и ги поставяме за няколко минути върху готварска хартия, за да се премахне от тях излишната мазнина.
При поднасяне първо нареждаме в чиниите печения с куркума лук, върху него - сварения и подправен боб и най-накрая късчетата.
Свинските късчета с лучени шайби и боб са готови.
Коментари