Начин на приготвяне
Нарежете месото на малки парчета. Поръсете късчетата с брашно, сол и черен пипер, изтръскайте излишното.
Загрейте зехтина в тиган на котлона и сложете месото. Пържете до златисто, като периодично разбърквате. Извадете месото върху домакинска хартия.
Почистете и нарежете лука и чесъна на дребно. Сложете ги в мазнината от месото и запържете до омекване.
Добавете брашното и черния пипер, разбъркайте и пържете около минута. Добавете половината масло, оставете да се разтопи и сипете виното.
Разбъркайте, сместа ще се сгъсти, оставете няколко минути да се изпари алкохолът, подправете със сол, черен пипер и сложете стрък мащерка. Сипете бульона, добавете останалото масло и разбъркайте.
Върнете месото във винения сос и захлупете. Кипнете и оставете покрито за около 20 минути, като периодично разбърквате. Гответе до сгъстяване на соса.
Накрая махнете задушеното свинско от котлона, поръсете с магданоз и нарежете по желание една малка люта чушка за разкош.
Свинските късчета с винен сос са готови.