Начин на приготвяне
Месото се нарязва на парчета. Мазнината се загрява в тиган и се слага месото да се запържи. Използвайте метален тиган, за тази рецепта не ви трябва тефлонов.
Пържете около 10мин и добавете чаша вода или бульон, разбъркайте, за да оберете вкусотиите захванали се на дъното на тигана и сложете капак.
Задушавайте до изпаряване на течността на средна температура, след което месото ще остане само на мазнина и ще започне да се пържи отново. Сложете нарязаните гъби и червената чушка и гответе до златист цвят на месото.
Накрая поръсете със сол, пипер на вкус и магданоз.
Бележка: Не солете месото в началото, от солта то се свива и пуска течност, в резултат става жилаво. Затова винаги когато готвите свинско и говеждо месо, солете накрая.
Пърженото свинско върви с гъсто червено вино и добро настроение :)
Коментари