Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Празнична редена салата

Празнична редена салата

Празнична редена салата
Снимка: Веселина Константинова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Една страхотна салата, която ще ви накара да вдигате тост след тост"

Необходими Продукти

  • цвекло - 2 глави средно големи
  • моркови - 4 бр. средно големи
  • дайкон - 1 бр. средно голям
  • китайско зеле - 1/2 глава.
  • орехи - 1 к.ч. печени
  • сол
  • зехтин
  • балсамов оцет
  • чесън - 2 скилидки
  • варени яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете цвеклото и го сварете, като внимавате да не омекне много. Настържете го на едро ренде.

Настържете по отделно морковите и обелената ряпа - дайкон.

Нарежете китайското зеле на тънки ивици.

Обелете чесъна и го пресовайте.

С помощта на ринг оформете пластовете на салатата по ваше желание, като върху цвеклото сложете и чесън.

Най-отгоре гарнирайте с печени орехи и варени яйца. Празничната редена салата е готова.

Поднесете с дресинг от зехтина, балсамовия оцет и солта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Като торта е станала.Свежа зимна салата,ще я приготвя.
14.01.2017 17:55
1