Супа от спанак и бакла

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924101491
Супа от спанак и бакла1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • лук - 1 бр.
  • масло - 1 бр.
  • спанак - 500 г
  • бакла - 200 г
  • зеленчуков бульон - 1 бр.
  • вода - 750 мл топла
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сметана - 150 г течна готварска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и запържете в маслото за 3 минути, като бъркате постоянно. Измийте спанака и накъсайте листенцата. Не изхвърляйте стеблата.

Нарежете ги на ситно и изсипете първо тях при лука. Задушете 2 мин и прибавете листата. Гответе около минута - само докато спанакът започне да омеква.

Почистете баклата от шушулките и прибавете към спанака. Налейте 750 мл топла вода и натрошете зеленчуковия бульон.

Добавете и останалите подправки. Варете супата на умерен огън 20 мин. Пасирайте и налейте сметаната.

Разбъркайте и поднесете с крутони или овесени триъгълници.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: