Начин на приготвяне
Блат:
Смесват се маслото и захарта със сладкарска ръчичка или с дървена лъжица.
Прибавят се яйцата едно по едно и накрая брашното. Във форма за торта се слага хартия за печене и се слага тестото. Пече се на 175 градуса за около 50 минути. Охлажда се. Сиропира се леко със захарен сироп.
Крем:
Разбъркваме жълтъците с малко от млякото и брашното /да стане кашичка/. Останалото мляко го загряваме на котлона със захарта.
Щом кипне го прибавяме към жълтъците и връщаме на котлона до сгъстяване за около 3-5 мин. Оставяме да се поохлади леко и слагаме желатин да стегне и намазваме блата.
Отгоре върху тарта слагаме пресни плодове по желание /аз сложих манго, мандарини и банан/. Върху тях слагате желатин, за да ги запазите свежи.
Добър апетит! Тартът с домашен крем и плодове е страхотен сладкиш.