Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с двоен крем, плодове и шоколад

Сладкиш с двоен крем, плодове и шоколад

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Сладкиш с двоен крем, плодове и шоколад
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
21/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Сладкиш с двоен крем, който носи двойно повече наслада"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 опаковка Петит бьор с масло (220 г)
  • крем - 1 кутия Тирамису на д - р Йоткер (60 г)
  • сметана - 600 мл
  • сметана - 400 г заквасена
  • желатин - 2 бр.
  • плодове - 200 г малини, къпини, ягоди
  • банани - 3 бр.
  • черен шоколад - 100 г
  • за глазурата
  • черен шоколад - 150 г
  • олио - 2 - 3 капки
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тирамисуто се приготвя според указанието на опаковката. Към него се добавя 350 мл разбита сметана и се разбърква добре. Добавя се 1 желатин приготвен според указанието.

В друга купа разбийте останалата сметана, към нея добавете заквасената сметана и втория желатин (приготвен според указанието. В правоъгълна форма изсипете 1/2 от крем тирамису.

Върху него подредете част от бисквитите, потопени за кратко в подсладено прясно мляко.

След това изсипете част от сметановия крем, поръсете с плодовете и покрийте с останалата част от крема.

Подредете втори ред от бисквитите. Намажете ги малко с крем тирамису и подредете бананите разрязани на две по дължина.

Разтопете шоколада с малко масло, оставете леко да се охлади и залейте бананите. Отгоре покрийте с останалия крем тирамису. Подредете още един ред от бисквитите.

Оставете сладкиша в хладилника поне за една нощ да стегне.

Освободете от формата, обърнете обратно в чиния и го залейте с разтопен шоколад, към който добавете няколко капки олио. Отстрани панирайте с кокосови стърготини.

Сладкишът с двоен крем, плодове и шоколад е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Gergana Tsvetanova
Gergana Tsvetanova
Изглежда много апетитно и красиво!
29.09.2016 18:03