Начин на приготвяне
Ядките и тъмният шоколад нарежете на едро. Сушените плодове нарежете на дребно, ако са много големи. За рецептата използвах сушен джинджифил и го нарязах на ситно.
В купа разбийте 250 г маскарпоне с 250 г заквасена сметана. Добавете какаото и захарта до разбиване на гладък крем.
В купички сложете по две лъжици крем, след това поръсете малко от нарязаните ядки, шоколад и сушени плодове, отново крем и така продължавате още веднъж в същата последователност.
Накрая завършвате с крем, след него от сушения джинджифил или друг сушен плод, поръсете с кокосови стърготини и украсете с орехи. Готовите кремчета оставете в хладилник за 30 минути.
Бързият десерт с маскарпоне е готов.