Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Десерт със маскарпоне и горски плодове

Десерт със маскарпоне и горски плодове

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575503335231
Десерт със маскарпоне и горски плодове1 / 2
12/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Свеж десерт с маскарпоне, заради който гостите не искат да станат от трапезата"

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 400 г
  • кисело мляко - 400 г
  • желатин - 2
  • лимони - сокът и настърганата кора на 1
  • захар - 50 г
  • горски плодове - 200 г замразени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маскарпонето и киселото мляко оставям за няколко часа на стайна температура.

Желатина накисвам за няколко минути в студена вода (желатинът разтварям в малко вода - около 2 с.л, като не го изсипвам наведнъж, а ръся постепенно, след това разтапям на водна баня, като внимавам да не заври).

Слагам заедно с лимоновия сок и кората в подходящ съд. Съдът слагам в микровълновата фурна, като включвам на максимална мощност за около 15 секунди.

В друг съд до хомогенна смес разбивам маскарпонето, киселото мляко и половината захар. През цедка върху тях прецеждам разтопения желатин с лимона и разбърквам добре.

Получения крем разпределям в четири купи, покривам с домакинско фолио и оставям за около час в хладилника.

През това време в малка тенджера загрявам останалата захар с 1 с.л вода.

Слагам замразените плодове и варя на умерен огън не повече от 5 минути.

Оставям сместа да изстине и преди да сервирам заливам с нея купите с крема Маскарпоне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: