Начин на приготвяне
Измиваме тиквичките и ги нарязваме по дължина на дебелина около 1.5-2 см. Слагаме ги на грил тигана или на скара, като ги запечем от двете страни за няколко минути.
В тенджерата наливаме 1 литър вряща вода и добавяме захар, сол, оцет и оставете да заври.
Взимаме буркан и най-отдолу слагаме дафинов лист, но не целия.
След това добавяме няколко от зърната карамфил, черен и бял пипер и няколко скилидки чесън.
След това добавяме тиквичките, като ги слагаме плътно. Най-отгоре отново се слагат останалият чесън, черен пипер, дафинов лист.
Изсипете врящата марината върху тиквичките и добавете 2 с.л зехтин.
Затваряме буркана и обръщаме надолу с капачката след като се охлади може да се хапва.