Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Калмари на скара с пикантна марината

Калмари на скара с пикантна марината

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Калмари на скара с пикантна марината
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"За майсторите на грила и специално за любителите на морските дарове -ароматни калмари на скара"

Необходими Продукти

  • калмари - 1 кг. почистени
  • за марината
  • зехтин - 1 к.ч.
  • лайм - 1 к.ч. прясно изцеден сок
  • люто чили - 1 ч.л.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвям маринатата от изброените продукти.

Почистените и измити калмари разполовявам и подварявам във вода до готовност.

Изваждам ги от водата и отцеждам. Още топли ги прехвърлям в маринатата.

Оставям ги за едно денонощие в хладилник.

Напоените в марината и ухаещи на лимон морски вкусотии изпичам на грил тиган или скара.

Гарнирам с лимон и казвам наздраве с чаша изстудена бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: