Начин на приготвяне
Най-напред се приготвя кремът. В част от млякото се разтварят пудингите, а останалото мляко със захарта се слага да заври. Добавят се пудингите и се сварява кремът. Маха се от котлона и се добавя ванилия.
Жълтъците се отделят от белтъците. Белтъците се разбиват на сняг със захарта, към жълтъците се добавят най-напред олиото.
Прясното мляко, а след това и брашното, пресято с бакпулвера и какаото. Накрая двете смеси се смесват и се бърка внимателно със шпатула.
Сместа се изсипва във намазнена и набрашнена форма, а най-отгоре се изсипва сварения крем.
Кексът се пече на 200 градуса за около 30 минути.
Щом изстине се вади от формата и се украсява по желание. Трябва да е изстинал напълно, преди да се извади, за да не се разтече кремът.
Шоколадовият кекс с пудинг е готов.