Начин на приготвяне
Разбиваме добре яйцата заедно със захарта. Към тях добавяме содата и майонезата, след което разбъркваме. Пресяваме си брашното и го добавяме към получената смес. Всичко се разбърква добре до получаването на хомогенна смес.
По желание може да добавите и стафиди към тестото. Аз лично не го правя. Във форма за печене си правим блатовете и ги печем на средна температура около 20 минути.
Докато блатовете се пекат може да си направите крема: Много хубаво разбиваме маслото заедно с кондензираното мляко. Не трябва да има парчета.
Отделно в сух тиган леко запичаме бадемите. Ако нямате възможност да сложите бадеми, може да замените с други ядки. Аз слагам орехи и стават страхотни.
Когато блатовете се изпекат ги вадим от формата и ги оставяме хубаво да изстинат. Ако нямате време да правите отделни блатове, може да изпечете 1 голям блат и след това да го разрежете.
Най-отдолу в съда за сервиране намазваме със сметана и поръсваме изпечените бадеми. След това започваме да редим тортата: 1 блат, част от крема...и така до завършване на тортата.
Когато тортата е готова пристъпваме към глазурата: На водна баня разтопяваме шоколада заедно с лъжиците прясно мляко. Ако не обичате черен шоколад може да направите глазурата с млечен или бял. Аз лично правя бяла и кафява глазура.
Глазурата трябва да бъде с консистенцията на течна сметана. Тук може да добавите малко ванилия. Така глазурата ще стане много ароматна.
Залейте тортата с бялата глазура. След това вземете една супена лъжите, загребвайте с нея от тъмната глазура и нашарете тортата както на вас ви харесва.
Оставете готовата торта да престои поне 1 час, а след това.... Бон Апети!