Домашна торта

ВеселинаВеселина
Новак
714112
Домашна торта1 / 3
17/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
14
"Внимание! Следващата рецепта не се препоръчва за хора със слаби сърца"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 300 г
  • олио - 200 мл
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • брашно - 2 ч.ч. /ако е необходимо добавете още малко/
  • сода - 1 равна с.л.бикарбонат
  • какао - 2 с.л.
  • за крема
  • прясно мляко - 1200 мл
  • жълтъци - 6 жълтъка
  • брашно - 6 с.л.
  • захар - 1/2 ч.ч
  • за глазура
  • сметана - 400 мл сладкарска
  • шоколад - 150 г с лешници
  • за бишкотите
  • яйца - 2 бр.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, добавете олиото и киселото мляко, след това сухите съставки и разбъркайте до гладко кексово тесто. Разделете на три части и изпечете в кръгла форма, на дъното на която сте сложили хартия за печене.

Сложете млякото да заври, добавете внимателно жълтъците и бъркайте. Прибавете захарта и брашното постепенно, като бъркате непрекъснато да сгъстяване. Сглобете блатовете, като обилно намажете с крем и оставете да изстине. Разбийте сметаната и намажете тортата.

За бишкотите:

Разбийте яйцата с пудрата захар и добавете брашното, като разбърквате. В тава с хартия за печене с помощта на лъжица, оформете бишкотите /сипвате с лъжица и тестото се разстила/.

Изпечете ги внимателно без да почерняват. Готовите кръгчетата разрежете на половинки и налепете полукръгчета отстрани на блатовете, за да оформите тортата. За да я завършите, полейте с разтопен шоколад на водна баня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
512
45
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

пончо
пончо
14 яйца? не е ли множко?
06.02.2014 23:05
1
3