Начин на приготвяне
Отделете жълтъците от белтъците на 2 яйца. Смесете 1 с.л. от захарта с жълтъците и едно яйце.
Разбийте размекнатото краве масло със 1 с.л. захар и ванилията. Прибавете яйчната смес и разбъркайте. Разделете сместа на две равни части. В едната част добавете какаото и отново разбъркайте до гладка смес.
Потопете бишкотите в прясно мляко. Наредете ги на дъното на правоъгълна форма и залейте с какаов и бял крем. Поръсете с натрошени целувки. Редувайте така продукти, докато свършат. Накрая трябва да завършите с пласт от кремовете.
Загладете добре повърхността с шпатула и наредете карамелизираните със захарта орехи, разделени наполовина.
Сложете тортата е хладилника, докато стане време за сервиране.
Коментари