Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Таратор»Веган таратор със слънчогледови ядки

Веган таратор със слънчогледови ядки

ДарияДария
Новак
125612
Веган таратор със слънчогледови ядки
Снимка: Анонимен
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Таратор без мляко? Да, възможно е, вкусно е и много ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • слънчогледови семки - 100 г
  • лимони - 1 бр.
  • краставици - 1 бр.
  • чесън
  • копър
  • хималайска сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се слънчогледовите ядки, след което се накисват за около 2 часа. Трябва да се изплакнат добре и да се добавят към блендер.

След това се добавя лимоновият сок на 1 лимон, хималайска сол на вкус и вода по ваша преценка.

Пуска се блендера и за около 3-4 минути, зависи според блендера ви, се получава добре разбито веган кисело мляко.

Нарязвате 1 краставица на кубчета и я добавяте към киселото мляко. Слагат се подправки за вкус като чесън, копър и зехтин.

И ето, че веганският таратор е готов. По нищо не отстъпва на традиционния таратор и е лесен за приготвяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Много ми харесва идеята, слънчогледовите ядки сурови ли да са или печени ?
25.01.2017 15:35
2
Покажи всички подкоментари
Силвия Маринова
Силвия Маринова
Благодаря за рецептата, стана супер вкусен таратор и полезен при това.
25.01.2017 13:20