Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Веган ябълков сладкиш с ядки

Веган ябълков сладкиш с ядки

Веган ябълков сладкиш с ядки
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Страхотен веган сладкиш, с който да се подсладите по време на постите"

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 - 3 бр. около 400 г
  • кафява захар - 150 г Мусковадо
  • фъстъчено масло - 50 г
  • портокали - 1 бр.
  • олио - 100 мл
  • кокосово брашно - 50 г
  • брашно - 100 г, тип 500
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ленено семе - 2 с.л. смляно
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • стафиди - 100 г
  • канела
  • джинджифил - сух
  • индийско орехче
  • ядки - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Днес ви предлагам един веган сладкиш с ябълки и ядки, с който може да се подсладите и по време на пости.

Смесете всички сухи съставки (кокосово брашно, пшеничено брашно, бакпулвер, джинджифил, канела, индийско орехче и смляно ленено семе) без захарта в купа.

Обелете и нарежете ябълките на дребни кубчета.

Сложете ябълките в купа и прибавете към тях захарта. Разбъркайте добре.

Изцедете сока на един средно голям портокал и го прибавете към ябълките.

След това прибавете содата, олиото и стафидите.

Разбъркайте и добавете на части сухата смес.

Сместа, която се получава, е доста гъста.

Покрийте правоъгълна форма с хартия за печене и изсипете сместа.

Поръсете с ядки според вкуса ви (аз сложих орехи пекан и нарязан бадем) и сложете ябълковия сладкиш да се пече в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: