Огретен с тиквички и извара

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
130
402
152
217
1
19/01/2017
"Вкусно, леко и с продукти, които могат да се намерят във всяка една кухня - веднага ли да го приготвим?"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 452
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и рендосваме тиквичките и след това ги оставяме ги посоляваме малко, да пуснат водата.

След 10 мин., като са готови, ги изцеждаме хубаво. Добавяме 3 жълтъци, заквасената сметана, брашно, бакпулвер и черен пипер.

Белтъците ги разбиваме на пяна и тях добавяме, като бъркаме внимателно. Копъра и магданоза нарязваме на много ситно, а чесъна минаваме през преса. Добавяме ги.

Изварата размесваме хубаво и добавяме към тиквичките. Взимаме тава и най-отдолу слагаме малко олио и хартия за печене.

Изсипваме сместа печем в предварително загрята фурната на 180 градуса около 40 мин., или докато огретенът стане златистожълт отгоре.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
46.99 лв.
Виж ››

Може да сложите каквото си пожелаете в дълбокия тиган с двойно дъно и то ще се превърне в невероятно вкусно ястие. Дългата удобна дръжка ще помогне и на по-плахите да се впуснат в кулинарно приключение заедно със своя тиган.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар