Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено Руло»Руло от тиквички с извара и сметана

Руло от тиквички с извара и сметана

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Руло от тиквички с извара и сметана
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
26/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Дайте тези тиквички насам -за нула време ще ги превърнем в разкошно студено руло"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 малки
  • яйца - 3 бр.
  • извара - 8 с.л. с връх
  • заквасена сметана - 4 с.л. с връх
  • чесън - 2 скилидки
  • риган - 1 ч.л.
  • копър - 1 ч.л.
  • сол
  • олио - за намазване на хартията
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките рендосваме, посоляваме и оставяме за 15-20 минути да си пуснат водата, след което отцеждаме добре.

Към прецедените тиквички добавяме разбитите яйца, 4-5 с.л. от изварата, риган и сол на вкус.

Разбъркваме добре и изсипваме сместа в широка тава (аз използвам тази най-долу във фурната). Тавата е предварително застлана с хартия за печене, която е леко намазнена.

Сместа за рулото разстиламе на тънък слой и оформяме като правоъгълник.

Пече се на 180 градуса в зависимост от фурната около - 15-20 минути.

Докато рулото се пече, в купичка пасираме чесъна, копър и сол на вкус, сметаната и останалата извара.

Изпечения блат навиваме на солено руло заедно с хартията още докато е топъл и оставяме да изстине така, след което развиваме внимателно, намазваме с крема и навиваме отново.

Чудесно е както за предястие, така и като гарнитура, а защо не и за основно в летните горещини.

Добре е да го приготвите поне час-два преди хранене и да поднесете, след като сте охладили в хладилника.

Рулото от тиквички с извара и сметана е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Супер!
26.07.2018 23:45