Вкусен домашен кашкавал

МариянаМарияна
Мастър Шеф
772
3k
2k
1k
7
19/12/2019
"Време е да предложите на семейството си само най-доброто "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 191
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата70
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се слага в голяма тенджера на котлона да се вари. След като заври, се слага солта и се вари 5-6 минути.

След това се слага 15 капки мая за сирене. Оставяме да ври още 10 минути на котлона в тенджерата. Накрая прибавяме лимонената киселина.

Продължаваме да варим млякото още 15 минути. Махаме го от котлона. Още топло млякото се изсипва в чист тензух и се притиска хубаво.

Така го държим 2 часа. Слагаме го в хладилника на студено след двата часа.

В хладилника стои поне два дни. След 2 дни домашният кашкавал е готов за ядене.

Вкусният домашен кашкавал е готов.

Бамбуков поднос за аперитиви и мезета Bigbuy - 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбуков поднос за аперитиви и мезета Bigbuy - 20 см
24.00 лв.
Виж ››

Елегантен бамбуков поднос за сервиране на вкусни ордьоври и аперитиви - гостите ви ще го оценят високо

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Йорданка Тасева
С какво притискате тензуха? И бърка ли се млякото след като се сложи лимонената киселина ?
5
0
Pavlin Nikolov
Pavlin Nikolov
17.02.2018 12:34
разбрах всичко освен 1 бъркам ли млякото през това време? понеже винаги ми загаря!
2
0