Начин на приготвяне
Приготвих този ароматен домашен веган кашкавал много бързо и лесно. Без ядки и без мазнина. Ето как!
Първо, сложих сухите съставки в купа, брашно от елда, брашно от ленено семе, сол, риган и хранителна мая.
Добавих към тях половината вода. Разбърках на гъста каша.
Другата половина от водата загрях в тиган с незалепващо покритие и като започна да завира, добавих при непрекъснато бъркане кашата.
Енергично бърках, докато сместа се отлепи от тигана. Става бързо, събира се на топка.
Предварително намазах една купа, може кутия с малко олио, след това изсипах вътре нашият веган кашкавал и отгоре го заравних с мокра ръка, внимавайте - пари.
След като се охлади напълно, го извадих от купата и е готов за консумация.
Има вкус на риган и хранителна мая.
За мен близък до тофу вкус.
Забележка! Може да ползвате само брашно от нахут вместо от елда и ленено! А според мен ми се струва много добра идея да се ползва кафена лъжичка куркума за един хубав цвят. Следващият път ще опитам.
Много добре веган кашкавалът си подхожда със спагети, а защо не и върху филийка с лютеница?
Коментари