Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Ориз на Фурна»Ориз с праз лук и пуешки бутчета

Ориз с праз лук и пуешки бутчета

Ориз с праз лук и пуешки бутчета4 / 4
19/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4
"Супер вкусно и супер лесно за приготвяне - слагате всичко в печката с конвекция, нагласяте и ... ами хапвате с удоволствие"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - около килограм
  • ориз - 250 г
  • праз - 2 стръка
  • чубрица
  • олио - 2 с.л.
  • вода
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата ги варим в подсолена вода за около 40 минути. Отделно запържваме в олиото лука и ориза, към тях добавяме и чубрицата.

В тавичка от алуминиево фолио изсипваме изпържения ориз и наливаме 5 чаени чаши от бульона, в който са се варили бутчетата, които накрая редим върху тази смес.

Печем пуешкото с ориз във фурна с конвекция час и 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: