Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Яхния»Яхния с пуешки бутчета и зелен лук

Яхния с пуешки бутчета и зелен лук

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Яхния с пуешки бутчета и зелен лук
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
27/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ароматът от тази яхнийка ще достигне дори до съседите - очаквайте гости за вечеря"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 5 бр.
  • зелен лук - 4 връзки
  • чесън - 3 стръка
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на зърна
  • бахар - 4 зърна
  • дафинов лист
  • домати - 1 бр. рендосан
  • брашно - 4 с.л.
  • олио
  • сол
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките бутчета се сваряват. В голяма тенджера се задушават лукът, чесънът и морковът.

Добавя се пуешкото месо, разкъсано на порции, и се залива с прецедения бульон.

Овкусява се с подправките и се оставя да ври до готовност на продуктите. Добавя се и рендосаният домат.

Брашното се разтваря в малко студена вода и се добавя към ястието.

Ароматната яхния се сваля от котлона и се поръсва с нарязан на ситно магданоз.

Яхнията с пуешки бутчета и зелен лук е готова.

Източник: Катерина петрова - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: