Картофени бомби

magi yordanovamagi yordanova
Новак
994212
Картофени бомби2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
120 мин.
Порции
16
"Съветваме ви да предвидите допълнително бира и вино за обезвреждането на тези ароматни картофени бомби"

Необходими Продукти

  • За пюрето
  • картофи - 1кг.
  • масло - 2 с.л. краве
  • прясно мляко - 1/3 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • За плънката
  • кайма - 300 гр.
  • домати - 2 броя
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 сликидка, счукана
  • чушки - 1 брой, зелена
  • червен пипер - 1ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За панировката
  • яйца - 2 броя
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва и се задушава с малко масло. Чушката и домата се нарязват на ситно и се добавят към лука заедно с чесъна. Слага се каймата и се овкусява със сол и чер пипер. Долива се малко вода, разбърква се каймата да се раздроби на трохи и се оставя на тих огън докато остане на мазнина.

Приготвя се пюрето - обелените и сварени картофи се намачкват още топли, слага се маслото, млякото и солта. Разбъркват се добре, докато пюрето стане гладко, но не трябва да става много рядко. Охлажда се около час.

Гребва се малко от пюрето и се разстила върху дланта, слагат се 1-2 лъжици от плънката и се затваря като се оформя топка.

Топките се панират като се овалват първо в галетата, после се потапят в разбитите яйца и се пържат в сгорещена мазнина. Изваждат се върху лист кухненска ролка.

Сервират се със зелена салата или друга от пресни зеленчуци.

От посочените продукти се получават около 16-18 броя бомбички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
59
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария Жекова
Мария Жекова
уникално вкусни
06.06.2019 19:08
пена
пена
тц тц тц само с картофи са по-вкусни
27.05.2014 10:53
2