Начин на приготвяне
Лукът се нарязва и се задушава с малко масло. Чушката и домата се нарязват на ситно и се добавят към лука заедно с чесъна. Слага се каймата и се овкусява със сол и чер пипер. Долива се малко вода, разбърква се каймата да се раздроби на трохи и се оставя на тих огън докато остане на мазнина.
Приготвя се пюрето - обелените и сварени картофи се намачкват още топли, слага се маслото, млякото и солта. Разбъркват се добре, докато пюрето стане гладко, но не трябва да става много рядко. Охлажда се около час.
Гребва се малко от пюрето и се разстила върху дланта, слагат се 1-2 лъжици от плънката и се затваря като се оформя топка.
Топките се панират като се овалват първо в галетата, после се потапят в разбитите яйца и се пържат в сгорещена мазнина. Изваждат се върху лист кухненска ролка.
Сервират се със зелена салата или друга от пресни зеленчуци.
От посочените продукти се получават около 16-18 броя бомбички.
Коментари