Картофени мекици

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Картофени мекици1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"Благодарности на Роси Трифонова за тази изключителна рецепта за Картофени мекици! Толкова са вкусни, че нямаме насищане и затова ги правим редовно !"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 20 г за хляб
  • прясно мляко - 400 мл
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • картофи - 3 бр. средноголеми, сварени
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в леко топлото прясно мляко с щипка захар. След това я добавете към намачканите сварени картофи.

Добавете солта, захарта, олиото и с брашното замесете гладко тесто.

От него оформяйте мекички и ги пускайте да се изпържат от двете страни. Поднесете картофените мекици с пудра захар по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
515
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Получиха се великолепно! Благодаря за уникалното предложение!
07.07.2020 17:18
Мари
Мари
Страхотни са. Благодаря за рецептата.
08.03.2014 19:13
2
18
Гери
Гери
Страхотни са да, рецептата е точна. А Азербайджан правят същите, продават се на всеки пазар, на всяка улица. На местата, където ги продават, се поднасят със доматен сос, подправка, подобна на нашата "шарена сол", тоест със солено. Казват се " Перашки"! ( между другото "перашки" казват на великденските яйца в северозападна България :) ) Това е на всеки по вкуса, както е казал автора може да се поръси с пудра захар, а в нашето семейство ги ядем със мед! Да ви е сладко.
30.10.2013 15:29
6
13
Mariq
Mariq
Мекичките станаха прекрасни :)Много са вкусни, благодаря за добрата идеята :)
12.10.2013 15:05
2
25
Стела
Стела
Браво Гого :)))))))))))) получиха се страхотно:)))) благодаря. Сега възнамерявам да пробвам със същото тесто да направя пита, но ще добавя и сирене надявам се да се получи страхотно:)))
06.10.2013 17:09
1
9