Начин на приготвяне
Сваряваме изчистения и измит булгур с масло и сол. От продуктите яйце, оцет, 1 ч. чаша вода, 1/2 ч. чаша олио и брашно замесваме меко тесто.
То се разделя на седем топки, покриваме ги с кърпа и ги оставяме за 30 минути да си починат. Разточваме всичките топки на кори и ги разстиламе върху покривка да позасъхнат.
В тавичка намазана обилно с мазнина и започваме да редим. Кора, която надипляме и поръсваме с гореща мазнина, плънка от сварения булгур и натрошено краве сирене.
Отново кора се слага, поръсена с мазнина, плънка и така докато свършат всичките кори, като последната кора я поръсваме само с мазнина.
Печем на умерена фурна до зачервяване. Поръсваме изпечената булгурена баница с прясно мляко и я завивам с кърпа да се задуши.